Online werken is veilig – cloud computing voor het MKB

Wij durven te beweren dat uw automatisering bij ons in de Cloud veiliger is en beter beschermd wordt dan dat u dat zelf zou kunnen doen. Onze jarenlange ervaring en kennis van technologie helpt ons daar uiteraard bij. Het is tenslotte onze expertise en waarschijnlijk niet de uwe. Wij gebruiken de meest geavanceerde technieken van het moment en houden nieuwe ontwikkelingen scherp in de gaten. Zo kunt u veilig online werken.

Online werken met MKB in de wolken betekent dat uw kantooromgeving constant in de gaten wordt gehouden door onze medewerkers en dat u altijd up to date bent als het gaat om bijvoorbeeld anti-virus en anti-spam. Bovendien wordt er dagelijks een back-up gemaakt van uw gegevens.

Uw kantooromgeving draait op onze servers die zich bevinden in een supersnel en betrouwbaar datacenter van XS4ALL. In Nederland dus. Dit datacenter is ISO gecertificeerd, draait op state of the art technologie, duurzame stroom en ga zo nog maar even door. De datacenters van Xs4all behoren tot de beste en modernste ter wereld. Een betere of veiligere plek voor uw data bestaat op dit moment niet.

Bovendien is de VBVB Cloud omgeving redundant uitgevoerd en wordt met high end HP hardware samengesteld. Hierbij worden meerdere servers samen tot één cluster samengevoegd. Bij uitval van één van deze servers worden uitgevallen taken verdeeld over de overgebleven servers. De beschikbaarheid van de Cloud infrastructuur is dus hoog, omdat de kans dat meerdere servers gelijktijdig uitvallen zeer klein is. Wij schromen dan ook niet om u keiharde garanties te geven op veiligheid en continuïteit die wij vastleggen in onze SLA (Service Level Agreement).

Stabiliteit van de Cloud

online werkenAls internet ‘eruit’ ligt, ligt u er ook uit. Je zou dus kunnen zeggen dat het systeem zo stabiel is als de internetverbinding waarover je werkt.

En dat is dan ook gelijk het enige echte nadeel van het werken in de Cloud. Uiteraard kun je bij een internetstoring uitwijken naar de dichtstbijzijnde Wifi hotspot om daar met je laptop te gaan zitten werken, maar ideaal is dat natuurlijk niet.

Het is dus heel belangrijk om een goede, snelle en stabiele internetverbinding te hebben. Wij kunnen u adviseren of uw huidige verbinding voldoet, of dat u wellicht beter kunt kiezen voor een andere oplossing. Ook kunt u voor online werken denken aan een 2de internetlijn als back-up.