Cloud Computing: veel gestelde vragen

Indien u met de onderstaande antwoorden niet geholpen bent, aarzel dan niet om ons te bellen op 020 – 423 32 88. Wij vertellen u graag alles over onze Cloud oplossingen en Cloud Computing in het algemeen!

Hoe veilig is Cloud Computing nou eigenlijk?

Wij durven te beweren dat uw automatisering bij ons in de Cloud veiliger is en beter beschermd wordt dan dat u dat zelf zou kunnen doen. Onze jarenlange ervaring en kennis van technologie helpt ons daar uiteraard bij. Het is tenslotte onze expertise en waarschijnlijk niet de uwe. Wij gebruiken de meest geavanceerde technieken van het moment en houden nieuwe ontwikkelingen scherp in de gaten.

Waar worden mijn gegevens opgeslagen bij Cloud Computing?

De servers van VBVB en dus “onze Cloud”, bevindt zich in een supersnel en betrouwbaar datacenter van XS4ALL. In Nederland dus. Dit datacenter is ISO gecertificeerd, draait op state of the art technologie, duurzame stroom en ga zo nog maar even door. De datacenters van Xs4all behoren tot de beste en modernste ter wereld. Beter en veiliger bestaat op dit moment niet.

Bij wie moet ik zijn in geval van problemen?

Bij ons! U mag als klant van MKB in de wolken onze Servicedesk altijd bellen. Het gebruik van de Sevicedesk is in de prijs inbegrepen. Overigens is dit wel op basis van ‘fair use’. Daar bedoelen we mee dat de vragen of problemen wel echt iets met onze dienst te maken moeten hebben. Al gaan we echt niet moeilijk doen als u eens met een ander probleem bij ons aanklopt, alleen als dat structureel gebeurt zullen wij ons beroepen op ‘unfair use’ en met u het gesprek daarover aangaan.

Wat is de opzegtermijn van MKB in de wolken?

MKB neemt u af in de vorm van een abonnement. In eerste instantie sluiten wij een contract met u af met een duur van 6 maanden. Daarna is het per maand en per gebruiker opzegbaar. Uitbreiden kan altijd.

Wat gebeurt er met mijn data als ik bij MKB in de wolken wegga?

Niets. Uw data blijft uw eigendom. U zult uw data dan wel moeten ‘terugmigreren’ naar de omgeving van uw keuze. U kunt dat dan zelf (laten) doen of wij helpen u daarbij.

Hoe ziet MKB in de wolken er eigenlijk uit?

Wanneer u inlogt op uw MKB in de wolken account, verschijnt uw eigen desktop en die ziet er in principe niet anders uit dan andere desktops. Qua uiterlijk merkt u dus niet dat u niet meer lokaal werkt, maar in de Cloud. Dit maakt de overgang van uw oude  naar de nieuwe manier van werken zeer laagdrempelig. U kunt MKB in de wolken 2 weken gratis uitproberen om een beeld te krijgen.